NUTRICIÓ VITAL I ESSENCIAL

Una bona nutrició fomenta la salut i l’harmonia en el cos físic, mental, emocional i espiritual. 

Alimentar-se és un acte conscient que quan es realitza de forma sagrada es converteix en nutrició.

Ens alimentem dels 4 elements: aire (oxigen), aigua (aigua pura), terra (aliments vegetals) i llum (sol).

Tot allò que la natura ens proporciona serà la base de la nostra alimentació en harmonia amb el nostre entorn i amb les nostres circumstàncies diàries. Nosaltres som natura i ella ens ho facilita tot; aliments, medicaments, oxigen, energia....

Aliment és tot allò que entra pels nostres sentits. Per tant l’alimentació és un concepte molt més ampli del que sembla.

L'aliment físic és la base del nostre organisme físic ( tot afecta a tot) i per tant és aquí on incidirem directament a partir del coneixement nutritiu i energètic dels aliments, de la seva qualitat i de com preparar-los i com combinar-los. Cal aprendre a identificar allò que ens va bé i ens nodreix de veritat. Sense embrutar.

Hem de tenir en compte que som energia i que tot el que ingerim també conté energia, per tant les característiques i la qualitat dels aliments, així com el seu origen i vibració afecta directament a les nostres cèl·lules i al nostre organisme en general.

Experimentem en la matèria allò que som en realitat i per viure aquesta experiència amb felicitat i benestar necessitem estar ben nodrits.

 

L’alimentació és el pilar fonamental per dur una vida plena i en equilibri que afectarà directament els nostres pensaments, generant pensaments positius i ajudarà a equilibrar també les nostres emocions.

 

Seguir una alimentació conscient i correcte segons les pròpies necessitats transformarà la nostra vida i afectarà indirectament també a aquells que ens envolten.

Seguir una bona alimentació consisteix en:

 1. Aliments purs (ecològics). Serien aquells aliments lliures de substancies químiques i tòxics. O sigui aliments naturals o preparacions senzilles.

 2. Aliments d’origen vegetal.  La terra ens proporciona els vegetals que són font d’energia vital.

 3. Alimentació estacional. Fluir amb les estacions tenint en compte allò que la natura ens dóna a cada moment.  Reforçara el nostre sistema immunitari i serà el més adequat per mantenir-nos en harmonia amb el medi. 

 4. Aliments vius i frescos, de colors i textures variades. Aliments crus, brots tendres, germinats, fermentats....Serà en la varietat i en la frescor de l'aliment on trobarem la seva alta vibració que nodrirà el nostre cos energètic.

 5. L’alquímia a la cuina. La transformació que produeix el foc, la sal, el temps de cocció i l’aigua sobre els aliments crea un equilibri energètic gairebé màgic que millora molt la nostra condició. Unes proporcions adequades  entre aliments crus i cuinats ens regalarà la vitalitat que necessitem.

 6. Combinació i menús equilibrats. Quan anem a cuinar un menú hem de pensar bé QUÈ cuinem, COM ho fem i quina QUANTITAT.

 7. Ordre , organització, voluntat i constància són eines que ens ajudaran  a mantenir-nos en el temps i crear hàbits saludables.

 8. Calma, tranquil·litat i escoltar les demandes del cos. Només des d'un estat de calma sabrem escoltar el que el cos demana i comprendre per què i llavors decidir si li fem cas o no. És basic per tenir la guia en tot moment malgrat que les circumstàncies externes canviïn.

 9. Mastegar bé transformarà l'aliment i facilitarà al cos el procés digestiu. 

L'ALIMENTACIÓ ESSENCIAL és un sistema d'aprenentatge i d'autoconeixement per saber quines són les necessitats alimentaries en cada moment  i en cada situació de la vida. I així poder fluir sense dogmes ni pors.

Es bàsic  comprendre i acceptar les demandes del cos en cada circumstància per poder reajustar-lo. Entendre per què les emocions determinen allò que ens ve de gust i per que utilitzem els aliments per omplir buits o mancances que sentim.

No es pot crear una alimentació perfecte i vàlida per tothom, tot està en moviment i tot fluctua a la vida per tant l’alimentació també hauria d’adaptar-se a aquest fluir. Però si hi ha un procés d'evolució i consciència que cal anar assolint.

 

Cada persona és única i les seves necessitats són úniques i només ell sap i entén la causa del malestar i reconeix allò que el fa sentir bé i en harmonia. Llavors, a partir de l’autoconeixement , de la comprensió i de l'aprenentatge trobarà l'alimentació més adequada.

“La teoria sense la pràctica no té sentit i la pràctica sense la teoria pot crear problemes”

 

 

2018 www.ambentusiasme.com Creat per M.Àngels Piqué

 • Facebook Social Icon
 • Google+ Social Icon
 • Instagram Social Icon
 • YouTube Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now