top of page

NUTRICIÓ VITAL I ESSENCIAL

Una bona nutrició fomenta la salut i l’harmonia en el cos físic, mental, emocional i espiritual. 

Alimentar-se és un acte conscient que quan es realitza de forma sagrada es converteix en nutrició.

Ens alimentem dels 4 elements: aire (oxigen), aigua (aigua pura), terra (aliments vegetals) i llum (sol).

Tot allò que la natura ens proporciona serà la base de la nostra alimentació en harmonia amb el nostre entorn i amb les nostres circumstàncies diàries. Nosaltres som natura i ella ens ho facilita tot; aliments, medicaments, oxigen, energia....

Aliment és tot allò que entra pels nostres sentits. Per tant l’alimentació és un concepte molt més ampli del que sembla.

L'aliment físic és la base del nostre organisme físic ( tot afecta a tot) i per tant és aquí on incidirem directament a partir del coneixement nutritiu i energètic dels aliments, de la seva qualitat i de com preparar-los i com combinar-los. Cal aprendre a identificar allò que ens va bé i ens nodreix de veritat. Sense embrutar.

Hem de tenir en compte que som energia i que tot el que ingerim també conté energia, per tant les característiques i la qualitat dels aliments, així com el seu origen i vibració afecta directament a les nostres cèl·lules i al nostre organisme en general.

Experimentem en la matèria allò que som en realitat i per viure aquesta experiència amb felicitat i benestar necessitem estar ben nodrits i  tenir energia per dur a terme el nostre projecte i els nostres somnis.

 

Els aliments ens aporten energia però també ens la poden treure si no coneixem correctament com utilitzar-los, en quines quantitats i en quin moment, per això és important l'aprenentatge.

 

Jo tinc molt en compte alhora de preparar els meus plats que hi hagi un bon equilibri energètic independentment de l'alimentació que se segueixi i de les restriccions alimentàries que es requereixin, ja que per recuperar-se de qualsevol malaltia o per mantenir el cos en bones condicions durant anys es necessita tenir energia sempre a disposició i això només s'aconsegueix coneixent bé l'equilibri energètic yin/yang dels aliments i com mantenir un bon estat d'alcalinitat del medi intern. 

Seguir una bona alimentació consisteix en:

  1. Aliments purs (ecològics). Serien aquells aliments lliures de substancies químiques i tòxics. O sigui aliments naturals o preparacions senzilles.

  2. Aliments d’origen vegetal.  La terra ens proporciona els vegetals que són font d’energia vital.

  3. Alimentació estacional. Fluir amb les estacions tenint en compte allò que la natura ens dóna a cada moment.  Reforçara el nostre sistema immunitari i serà el més adequat per mantenir-nos en harmonia amb el medi. 

  4. Aliments vius i frescos, de colors i textures variades. Aliments crus, brots tendres, germinats, fermentats....Serà en la varietat i en la frescor de l'aliment on trobarem la seva alta vibració que nodrirà el nostre cos energètic.

  5. L’alquímia a la cuina. La transformació que produeix el foc, la sal, el temps de cocció i l’aigua sobre els aliments crea un equilibri energètic gairebé màgic que millora molt la nostra condició. Unes proporcions adequades  entre aliments crus i cuinats ens regalarà la vitalitat que necessitem. Equilibri yin/yang.

  6. Combinació i menús equilibrats. Quan anem a cuinar un menú hem de pensar bé QUÈ cuinem, COM ho fem i quina QUANTITAT.

  7. Ordre , organització, voluntat i constància són eines que ens ajudaran  a mantenir-nos en el temps i crear hàbits saludables.

  8. Calma, tranquil·litat i escoltar les demandes del cos. Només des d'un estat de calma sabrem escoltar el que el cos demana i comprendre per què i llavors decidir si li fem cas o no. És basic per tenir la guia en tot moment malgrat que les circumstàncies externes canviïn.

  9. Mastegar bé transformarà l'aliment i facilitarà al cos el procés digestiu. 

En alimentació saludable és essencial saber què hem de menjar, com ho hem de menjar i en quines quantitats.

La meva feina és poder-te ajudar a retrobar la salut i l'equilibri a través de l'alimentació segueixis la dieta que segueixis, sempre tenint en compte els teus gustos, les teves necessitats i la teva personalitat.

Es bàsic  comprendre i acceptar les demandes del cos en cada moment i circumstància, i fer-li cas, respectar-lo i adequar l'alimentació per poder reajustar-lo. Entendre que les emocions de vegades ens juguen males passades i que utilitzem certs aliments per omplir buits, per no sentir dolor, per calmar-nos,.... i així ens boicotegem.

No es pot crear una alimentació perfecte i vàlida per tothom, tot està en moviment i tot fluctua a la vida per tant l’alimentació també hauria d’adaptar-se a aquest fluir. Per això és totalment personal i particular. Jo només t'ensenyo i et dóno eines per que trobis quina és la més adequada per tu.

El tipus d'alimentació que s'adapta millor a les necessitats de cada persona ve determida per moltes variables per això és important fer un estudi previ de la persona per saber què s'adequa millor al seu cos, a la seva situació de vida, com ho ha de fer per recuperar l'equilibri i l'harmonia en el seu cos. Per fer aquest estudi utilitzao diferents eines com son la Ayurveda, la lectura de la carta natal, la alimentació energètica i la Medecina tradcicional Xinesa per arribar a fer un bon diagnostic.  I poder oferir una bona solució.

“La teoria sense la pràctica no té sentit i la pràctica sense la teoria pot crear problemes”

Filosofia: ALIMENTA'T DE VIDA

 

Més que una forma de menjar i de pensar és una manera d'estar en el món, és una actitud;

 

Desperta't i viu.

Viu la teva vida, plena i gloriosa. Dins teu hi ha tota la saviesa, el poder, la força i la comprensió de la vida

Allibera't de pors, creences i dogmes.

Alimenta't de vida i nodreix-te de natura.

Coneix-te i mostra't com ets! I la vida fluirà a través teu.

Calen eines, recursos i acompanyament i cal una disposició.

Tot comença amb el menjar però no s'acaba aquí. La qualitat dels aliments, la seva vitalitat, puresa, el seu origen i elaboració és molt important. Ja que generen la qualitat de la nostra sang i transmeten la seva vibració al nostre organisme.

 

Un canvi d'alimentació transforma la vida ja que els aliments són vibració i són energia, no només nutrients. Per tant afecten a la forma de pensar, a l'estat emocional i al creixement espiritual. Ajuden a obrir la finestra del coneixement i de la saviesa interior. I eixamplen la mirada de dins cap a fora.

Alimentar-se de vida és fluir amb ella, és acceptar i utilitzar el que passa sense jutjar-ho i és aprendre de tota experiència, convertint-la en un exercici. Però per poder-ho dur a terme. Cal fer-se una pregunta: De què m'alimento?

Per estar ben nodrits i sentir-nos vius hem de saber alimentar-nos. Però no només d'aliments físics. Sinó d'emocions pures, de bons pensaments sobre mi i sobre els altres, de relacions sinceres, de coneixements rics, d'experiències, d'aprenentatges, ...

No hi ha camí, el camí ets tu, amb la teva pròpia vida, les teves vivències, experiències,... viure-les amb intensitat, utilitzar-les, ser honest amb tu mateix i entusiasmar-te de tot i amb tot.

Si vols millorar la teva vida, has de saber de què t'alimentes. Per poder-ho transmutar.

 

 

IMG_20190502_210423.jpg
IMG_20181123_163547.jpg
IMG_20181007_105616.jpg
bottom of page